Nous vídeos de Mates Mates i L’Hereu EscampaNuevos vídeos de Mates Mates y L’Hereu Escampa

Us presentem els dos nous vídeos dels grups que van ajudar a néixer el segell: Mates Mates i l’Hereu Escampa.

El primer clip es tracta d’una filmació en directe dirigida per Roger Guàrdia i produïda per Canada titulada “Fases”, on es mostra la cara més introvertida dels Mates Mates. El disc “Vida Animal” que tan sols va ser editat fa uns mesos, els presentava com una banda amb esperit festiu, però a poc a poc ens hem anat adonant que aquest és un animal complex i que també li agrada experimentar amb el so. Així doncs, presenten 3 temes inèdits amb una formació irrepetible, que va estar gravats amb unes mítiques càmeres de televisió dels anys 60. Tot plegat suma un vídeo diferent que suma punts en la trajectòria de la banda.

MATES MATES – FASES from CANADA Productora on Vimeo.

El segon vídeo que presentem és de la canço “Les vaques” de l’Hereu Escampa i es tracta d’una sorpresa un xic especial. El realitzador Jordi Sanglas ens ho explicava així: “Viatjava amb els meus pares i el que em cridava més l’atenció sempre eren les vaques. Vivien la seva utopia campestre en llocs que jo només podria conèixer de passada. Em feien enveja. Treia el cap per la finestra del cotxe i venerava les vaques que pastaven al costat de la carretera. Les vaques aixecaven el cap, em miraven, semblava que diguessin: “Pobre turista “. Reien de mi i, al final, acabava vomitant en un marge o en una bossa de plàstic de tant mirar al costat i no mirar endavant com em deia la meva mare que fes. Sempre mirant al costat, tota la vida igual. I això encara és així.

El meu pare havia comprat una càmera de vídeo 8 semi professional a un realitzador de la televisió d’Osona. Ell es va encarregar de fixar el nostre culte particular. Desenes de cintes dedicades a aquest animals mesopotàmics. Un estil marcat, sobretot, per la utilització permanent del zoom. Descobrir el zoom va amplificar el seu camp de visió.(En les cintes, algunes vegades, intenta endinsar-se a l’interior de l’animal. Sembla la cerca d’una veritat oculta). Les seves filmacions em van fer estimar aquesta professió. Ell és el realitzador, jo he recopilat el material i he fet un primer muntatge. En Lluís Huedo s’ha encarregat de la resta. La meva mare, les meves germanes, jo i centenars de vaques anònimes de tot Europa i Canadà som els actors”.


Os presentamos los dos nuevos vídeos de los grupos que nos ayudaron a nacer cómo sello: Mates Mates y l’Hereu Escampa.

El primer clip se trata de una filmación en directo dirigida por Roger Guàrdia i producida por Canada titulada “Fases”, dónde se muestra la cara más introvertida de Mates Mates. El disco “Vida Animal”, que se editó hace tan sólo unos meses, los presentaba como una banda de espíritu festivo, pero poco a poco nos hemos dado cuenta que este es un animal complejo al que también le gusta experimentar con el sonido. Presentan 3 temas inéditos con una formación irrepetible, que fueron grabados con unas míticas cámaras de televisión de los años 60. El resultado es un video distinto que suma puntos en la trayectoria de la banda.

MATES MATES – FASES from CANADA Productora on Vimeo.

El segundo vídeo que presentamos es de la canción “Les vaques” de l’Hereu Escampa y se trata de una sorpresa un tanto especial. El realizador Jordi Sanglas nos lo contaba así: “Viajaba con mis padres y lo que más me llamaba la atención siempre eran las vacas. Vivían en su utopía campestre en lugares que yo sólo podría conocer de paso. Les tenía envidia. Sacaba la cabeza por la ventanilla del coche y veneraba las vacas que pastaban al lado de la carretera. Las vacas movían la cabeza, me miraban y parecía que dijeran: “Pobre turista”. Se reían de mi. Al fin y al cabo, acababa vomitando en el arcén o en una bolsa de plástico, de tanto mirar de lado. Toda la vida igual. Y sigue.

Mi padre había comprado una cámara de vídeo 8 semi profesional a un realizador de la tele local. El se encargó de fijar nuestro culto particular. Decenas de cintas dedicadas a estos animales mesopotámicos. Un estilo marcado sobretodo por la utilización del zoom. Descubrir el zoom amplificó su campo de visión (en cintas, algunas veces, intenta adentrarse en el interior del animal. Parece la búsqueda de una verdad oculta). Sus filmaciones me hicieron amar esta profesión. Él es realizador, yo he recopilado todo el material e hice un primer montaje y Lluís Huedo se encargó del resto. Mi madre, mis hermanas, yo y centenares de vacas anónimas de toda Europa y Canadá somos los actores.”
Comments are closed.