OHIOS

Ohios són uns privilegiats pel sol fet d’haver començat a escoltar música des de tan joves. El seu accés a aquesta disciplina de segur que ha estat més fàcil que els grups que els precedeixen i això els converteix en uns alumnes avantatjats. Recordo haver descobert a un d’aquests nois ara farà uns 7 o 8 anys, quan ell tan sols acabava d’entrar a la pubertat. Ara no vull fer de tieta, però he de reconèixer que no podia entendre com un nano d’aquella edat estava escoltant amb tan d’entusiasme grups tan variats com Wilco, Sonic Youth, Liars, Battles o Deerhunter.
Doncs el temps ha passat i resulta que aquest xicot no era només una excepció, sinó que l’acompanyava una generació amb les orelles molt obertes. Ara, amb una mitjana d’edat que ronda la vintena, aquest quartet de Vic pot presumir d’estar fent exactament allò que vol fer i sonar tal i com vol sonar. Han consumit tota la música que els han deixat consumir, s’han empapat de tot i després d’una maqueta i moltes hores de local, ens presenten el seu disc de debut “Faceless”.
Cantat íntegrament en anglès en Pau i en Claudi ens expliquen els seus neguits i els seus desitjos: Lletres quotidianes es barregen amb allò que en podríem anomenar missatges ocults: petites històries que ens presenten personatges desemparats, pessimistes i amb una cara fosca o fins i tot sense rostre.
No tenen por al buit ni a les cançons llargues d’estructures no convencionals. La instrumentació juga un paper molt important en totes les cançons per trencar les normes establertes, arribant al punt de regalar-nos un parell de cançons pràcticament instrumentals (a excepció d’algun cor/crit). Només podem treure’ns el barret davant d’aquest debut que, emboirat pel pop actual, juga fantàsticament bé amb el rock, la progressió i l’emotivitat que ens transporta directament a la dècada que ells van néixer: els noranta.
Premsa i contractació:
aleix@famelic.com
Distribució: info@famelic.com