HEATHER

Aixecar-se no depèn exclusivament dels peus. Per fer-ho és necessari repartir forces entre un conjunt de músculs que conformen un cos en equilibri que permet moure’t de manera independent.
Quan et poses a caminar, algunes parts del teu cos han de cedir responsabilitats perquè això et permeti avançar d’una manera coherent. Moltes vegades en tot aquest procés obvies la quantitat d’elements que intervenen i tan sols a vegades, quan et pares a reflexionar, veus que no només ets un cervell, sinó que també ets uns pulmons, un cor, una pell i una ombra. Això és més o menys el procés que han viscut els Heather durant la creació del seu treball de debut. Quan han pres la distància suficient sobre el seu moviment, han estat capaços de notar que estaven units i que cada un d’ells tenia una missió. També han vist que, de forma natural, agents externs al grup s’hi han unit per fer créixer les cançons a canvi d’una certa pèrdua conscient del control.
És precisament aquest sentiment d’unió el que ha donat nom al primer LP de Heather, Union. Es tracta d’un disc contemplatiu i reflexiu, que veu passar els colors de la vida i que incorpora, en les seves lletres, referències que van des de les cançons de Lole y Manuel fins als textos de Georges Perec. En l’àmbit sonor, la combinació de les diferents influències de cada un dels membres del grup —des de The Smiths a Pale Saints passant per filtres més contemporanis com Institute o Protomartyr— es materialitzen en nou talls brillants i vitalistes.
Quan van adonar-se com s’enriquia el projecte quan obrien la porta a nous col·laboradors, van decidir tractar el seu primer single, Distance, d’una manera especial. El punt de partida era compartir amb una dotzena d’artistes diferents el tema perquè el reinterpretessin visualment. Va ser a partir d’aquest nou material generat per aquests agents externs al grup que es va construir l’exposició digital homònima (unionbyheather.org), que culminaria amb la peça audiovisual que acompanya el single; dotze punts de vista diferents aixoplugats sota un mateix paraigües sonor.
Premsa i contractació:
sergi@famelic.com
Distribució: info@famelic.com