GERMÀ AIRE

Germà Aire és un laboratori on les fórmules experimentals es conjuguen amb esquemes clàssics i textures molt properes al pop. Les seves composicions canvien de color de manera espontània, on diferents percussions i sonoritats convergeixen en un tot. Els límits no existeixen i les normes hi són per trencar-les. Si més no això és el que sembla dir-nos el duet vigatà: foscor alegre, tenebres acollidores… Ball del Cel (Famèlic, 2014) és el seu disc de debut que conté cançons, cuinades a foc lent, que s’engreixen i s’aprimen en cos i esperit, fetes sense por i amb la premissa del no mirar enrere.
 En Luca i l’Andreu són dos marcians a qui se’ls dóna molt bé jugar a fer música. El disc comença amb un replic gairebé militar, que s’estova de seguida quan la melodia entra en acció buscant la llum que il·lumina el camí cap al Far. Però acaba amb la cançó més extraterrestre que han fet mai aquest parell, no tan sols per l’extraordinària base rítmica, sinó també pel fil de veu que l’acompanya, que és com si l’E.T. estigués enviant-nos un missatge del més enllà, convidant-nos a casa.
Durant el transcurs del disc, ens trobem amb puntejats onírics, cors gairebé celestials, detalls rítmics inesperats, delicadesa extrema i històries d’amics que no es retrobaran. Fins i tot un vals.
Per aquestes paraules pot semblar que el disc acabi sent un dispendi d’idees sense un camí clar, però no obstant això, durant els vint i pico minuts que dura el disc hom té la sensació absoluta d’estar sota la manta de Germà Aire: una aposta per unes sonoritats que poden semblar complicades a priori, que ells aconsegueixen fer-les tan accessibles com inclassificables.

Premsa i contractació:
edu@famelic.com
Distribució: info@famelic.com